Болката на еден човек, ќе не’ повреди сите

Универзумот е едно суштество.

Се’ и секој се меѓусебно поврзани со невидлива мрежа на приказни. Дали сме свесни или не, сите сме ние во тивки разговори.

Не правете штета. Бидете сочувствителни.

И не го оговарајте некого позади грб- дури ни со речиси невини примедби! Зборовите кои излегуваат од нашите усти не исчезнуваат туку постојано се хранат во бесконечноста и ќе се вратат кога за тоа ќе дојде време.

Болката на еден човек, ќе не’ повреди сите.

Радост на еден човек ќе донесе насмевка на сите лица.

’40 правила на Љубовта’- 26 правило

Елиф Шафак

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: