Не е се’ онака како што посакуваме?

Не е се’ онака како што посакуваме, животот не прифаќа манипулаци, измами, изговори, не го интересира како ни е, туку што треба да направиме за да не’ пушти понатаму, да ни отвори врата.

Нема понатаму дури не научиш она што не е во ред…душите знаат што треба. Не е се’ ни онака како што стравуваме дека е.

Многу од тоа е многу подобро. Не сме ни толку оштетени, ниту многу скратено, ни толку несреќни, како што ни се чини, кога парцијално ќе се фокусираме на проблемот, а не на целата слика.

И се’ тоа оди чекор по чекор, нема друг пат. Така е како што е, на нас е одлуката што ќе правиме со тоа.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: