Не ве боли главата, ве болат вашите мисли

Не ве боли грбот, ве боли теретот.

Не ве болат очите, ве боли неправдата.

Не ве боли главата, ве болат вашите мисли.

Не ве боли грлото, ве боли тоа што не е искажано или кажано во бес. Не ве боли стомак, ве боли она што душата не може да го свари.

Не ве боли џигерот, ве боли бесот.

Не ве боли срцето, туку љубовта.

И навистина е така, таа иста љубов е најмоќниот лек.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: