Како да ја изберете среќата

Почнете веднаш, во овој миг, да се определувате за среќата. Еве како ќе го направите тоа: Кога ќе ги отворите очите наутро, речете си: Универзалниот закон ја превзема грижата за моето секојдневие. Денес се’ на светов работи за мое добро.

Денов е нов и чудесен. Никогаш веќе нема ваков ден. Постојано ме води и ме насочува универзалната мудрост и се’ што правам ќе биде успешно.

Ме опкружува и ме штити универзалната љубов и низ животот се движам спокојно. Ако внимателно макар и за миг ми скршне, од она што е добро и конструктивно, истиот час ќе се вратам размислувајќи за убавината, љубовта и благосостојбата.

Јас сум духовен и ментален магнет што привлекува се’ што ми донесува среќа и благосостојба. Сите мои денешни потфати ќе бидат чудесно успешни. Сигурен сум дека цел ден, ќе бидам бескрајно среќен( среќна).

Секој ден нека ви започнува на ваков начин. Така ќе ја изберете среќата и ќе станете човек, што зрачи околу себе радост и добрина.

Џозеф Марфи

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: