Како да ти го кажам ова…

Опасно е кога човек ќе се најде сам, опкружен со тишина на туѓото неприсуство, тогаш има повеќе стравови и чудни разговори со себе.

Само, како да ти го кажам сето тоа?

И како да си објаснам себе си, кога тебе не ти е гајле, како некогаш тешко ја поднесувам оваа осаменост, а некогаш ми е подрага од се’, не би ја дал за ништо.

Меша Селимовиќ

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: